Jdi na obsah Jdi na menu

Vostrá: Kdo s kým? U ČSSD se nikdy neví.

23. 10. 2013

(23.10.2013) 

Měli jsme v posledních dnech možnost slyšet různá vyjádření představitelů politických stran o možné budoucí koaliční spolupráci. Karel Schwarzenberg se nechal slyšet, že chce do koalice jedině s ČSSD. Následně to představitelé TOP09 začali vcelku nedůvěryhodně popírat tím, že by těžko hledali programovou shodu.





Martin Kuba z ODS vyzval ke vzniku koalice ODS, TOP09 a ČSSD. Miroslava Němcová pro změnu zmínila možnost velké koalice s ČSSD. Na této úvaze je minimálně úsměvné označení velká koalice, neboť ODS bude velmi ráda, pokud se vůbec do Poslanecké sněmovny dostane.

ODS a TOP09 zjevně postrádají jakoukoliv schopnost sebereflexe a po výsledku svého vládnutí, který byl pro Českou republiku a její občany srovnatelný s přírodní katastrofou, se znovu ženou do vlády. Už se zase vidí ve vládních křeslech a najednou klidně se sociální demokracií. Uvidíme, jak se skutečně ČSSD po volbách zachová. Jisté není nic. Vždyť právě současný předseda Sobotka byl ministrem financí v letech 2002-2006 ve vládě ČSSD společně s Kalouskovými lidovci a Unií svobody (došlo například na privatizaci OKD). Tuto koalici s pravicovými stranami ČSSD preferovala, i když ve Sněmovně byla pohodlná většina levice. Čtyři roky předtím pro změnu ČSSD zvolila cestu opoziční smlouvy s ODS.

Lze konstatovat, že nevíme, jak se po volbách, až bude rozhodnuto, ČSSD doopravdy zachová, a tudíž platí, že jediným garantem důsledného plnění prorůstového levicového programu je KSČM. Pokud to bude přání voličů a KSČM bude mít dostatečný mandát, nebude se moci vytvořit levo-pravá koalice a ČSSD se nebude moci vymlouvat při plnění programu na koaliční strany. Další podvod na voliče by prohloubil už tak velký marasmus v naší společnosti.

 

zdroj kscm.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář